Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Λόγια σταράτα





Λόγια Σταράτα λοιπόν…
 
Ελάτε τώρα μαζί μας σε ένα υπέροχο ταξίδι στην άλλη Ελλάδα… Την Ελλάδα που ξέρει. Την Ελλάδα που δεν ξέχασε τι θα πει «ρωμέικη τσίπα»… Την Ελλάδα που μπούχτισε τόσα χρόνια να περιμένει τη λύτρωση της από τους κάθε λογής και κομματικής ιδιότητας, αργυρωνήτους «γιέσμαν», του τσίρκου που λέγεται «πολιτική ζωή του τόπου».



Μέσα σ’ ένα σκηνικό κοινωνικής απαξίωσης, ένας Έλληνας μπαίνει μπροστά.



Είναι ο Τόλης Γιαννέλος. Αποστολή του, να τα πει ένα χεράκι στους Ευρωπαίους εταίρους, αυτούς που θαρρούν πως θα παίξουν τη χώρα μας στα ζάρια. Με λόγια… σταράτα!...



Όπως σημειώνει ο Άλκης Κόλλιας, αρχισυντάκτης και εμπνευστής της ομώνυμης σειράς που εγκαινιάζεται σήμερα, «Η περίπτωση του Αποστόλη (Αποστόλης απ’ την Ανάκασα) είναι μοναδική. Αυτό το παιδί» συνεχίζει ο πολύπειρος ρεπόρτερ, «κατάφερε να υπερνικήσει τόσες και τόσες δυσκολίες, να σταθεί στο χώρο του τραγουδιού που τόσο αγάπησε, αλλά να μην ξεχάσει, ζαλισμένος από την πρόσκαιρη επιτυχία του, τον πραγματικό του σκοπό και εκείνους στους οποίους χρωστάει την ευτυχία του » (Στο σημείο αυτό, ο Άλκης Κόλλιας διευκρινίζει πως εννοεί τον ελληνικό λαό και τα προβλήματά του).



Κοιτάξτε εκείνο το παιδί, όπως θα ‘λεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις, δια στόματος Δημήτρη Χορν, από το έργο «Ηθοποιός σημαίνει Φως». Με μόνο του όπλο το δίκιο, με μάτια καθαρά και λόγια… σταράτα, αυτός ο σύγχρονος Δαυίδ, υψώνει το ανάστημά του απέναντι στους γιγάντους. Πολεμά για μας στις Βρυξέλλες, στο διευθυντήριο της Τρόικας, της ΕΟΚ και του Μνημονίου.



Και απαιτεί.



Απαιτεί την προσοχή των μεγάλων, τη συμπαράσταση των ευρωπαίων λαών. Την αγωνιστική. Την άδολη. Άλλωστε, όπως έχει πει ο Κώστας Χατζής (Ιεχωβάς) «Αν δεν υπήρχαμε εμείς, πώς θα υπήρχανε οι άλλοι; Αν δεν υπήρχαν οι μικροί, πώς θα υπήρχαν οι μεγάλοι;»







Και νικά…









45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μα καλα τι μπαμιας ειναι αυτος?
περιμενει απο τα λαμογια (ευρωπαικα κιολας μη σωσουνε), βοηθεια? Απο αυτους που μας φερανε εδω που μας φερανε?
Και που φιλοτιμηθήκανε να του μιλησουν,εντυπωση μου εκανε, αυτοι δε δινουν λογαριασμο σε κανεναν.Ελπιζω τα παιδια μας να ζησουνε σε μια πιο ισχυρη ελλαδα.

Ανώνυμος είπε...

10.000 mpamies ston agwna

Ανώνυμος είπε...

ax... auta ta paidia pou paleuoune sta exwterica...autoi einai paidia...ax....

Ανώνυμος είπε...

giati emeis ton kaname gargara...

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλη η Ελλάδα σε ευχαριστεί!

Ανώνυμος είπε...

ena megalo bravo ston apostoli gia to tharos tou se ayti ti genea apostoli. ena megalo bravo sta pedia apo ti kooperativ metexmion pou de skivoun to kefali kai sinexizoun na agonizontai (me to diko tous tropo) gia ena kalitero ayrio. tetious anthropous xriazete i elada mas. saS efxaristo apo thn kardia mou. mou dinete dinami na sinexiso to golgotha mou makria apo tin ellada. oloi emeis pou zoume toso xronia sto eksoteriko prepei na akolouthisoume to paradigma tou pediou apo tin anakasa kai na apetisoume na mas akousoun. na katalavoun oti den tha tous perasi na ta poume kai emeis starata.bastate aderfia ti deytera tha pao stin merkel.


babis apo berolino

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο στον αποστολή για το θάρρος του σε αυτή τι γενναία αποστολή. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά από τη "κοοπερατιβα" Μετέχνιον που δε σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν να αγωνίζονται (με το δικό τους τρόπο) για ένα καλύτερο αύριο. Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Ελλάδα μας. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω το Γολγοθά μου μακριά από την Ελλάδα. Όλοι εμείς που ζούμε τόσα χρόνια στο εξωτερικό πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του παιδιού από την Ανάκασα και να απαιτήσουμε να μας ακούσουν. Να καταλάβουν ότι δεν θα τους περάσει να τα πούμε και εμείς σταράτα. Βαστάτε αδέρφια τη Δευτέρα θα πάω στη Μέρκελ.


Μπάμπης από Βερολίνο

Sorry Babis den einai eukolo na diavastoun ta siwnistika greeklish.

Ανώνυμος είπε...

παιδια εσεις στην παραγωγη,κατι δεν μου παει καλα. Τι εννοω? οτι ο ρεπορτερ σας Τολης Γιαννελος μοιαζει πολυ με τον Αποστολη απο την Ανακασα. Το λεω γιατι ο ιδιος ειχε συστηθει και ως Αντρεας απο τα Φιλαδελφεια και σαν κατι να μην μου καθεται καλα σε ολη αυτη την ιστορια...

Ανώνυμος είπε...

13 λεπτά εκπομπή και ούτε μια διαφήμιση; Αυτές οι αριστερές ψευτοθεωρίες μας φτάσαν εδώ που μας φτάσανε!

Τί λέτε ρε παιδιά; είπε...

προς αυτόν που του φαίνεται κάτι παράξενο. Τί ακριβώς προσπαθείς να πεις; Χιούμορ;

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Γιαννέλο!
Λόγια
σταράτα
παντελονάτα
Ελληνικά
και..ΡΟΜΠΑ ο Ρομπάι...

Ανώνυμος είπε...

κόλαφος

JoaN είπε...

Έπρεπε να πεις και "κούκου σε νου"

Ανώνυμος είπε...

προς αυτόν που του φαίνεται παράξενο που μου φαινεται κατι παραξενο.

-δεν κανω χιουμορ απλα εχω μπερδευτει με τον Τολη Γιαννελο που παιζει να ειναι ο Αποστολης απο την Ανακασα αλλα και ο Αντρεας απο τα Φιλαδελφεια. Αυτο ειπα. 'Εσενα ολα σου ειναι ξεκαθαρα σε αυτη την υποθεση δηλαδη? Δεν σου μυριζει κατι 'fishy' ?

Και γενικα τα εχεις ολα ξεκαθαρα? Και ομως με κατι τετοια ξεπεσαμε στο Δου-Νου-Του..

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο, παιδια!
Νικολας Φορτηγο

έλλην είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια για την ελληνική ψυχή! Από την αμμοβολή και το καρνάγιο ως την κομισιόν, ο αγώνας δε σταματάει! Μια σκηνή μου ήρθε στο μυαλό μόνο.. ο Αποστόλης σαν άλλος Αχιλλέας(?) από τους 300 να κλωτσάει τους Μπαρ-όζο και Ντρογκμπάι στην πηγάδα, φωνάζοντας "Δις ιζ Ανάκασα!" Κλέφτες!! Τι άλλο να πεί κανείς.. Αν είχε Like θα το πάταγα όσες φορές μπορούσα...

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε αποστολη με τζην ξεβαμμενο τρενταδικο και τσαντα
paxos πηγες να κανεις διαπραγματευση;;
ουτε τα ονοματα δε θυμοταν ο τυπος
τετραδιο απ τα jumbo εβγαλε για να τα διαβασει, ποσο λιγος...
...για κανα καφε στη ναυπακτο καλος θα ηταν..

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως που το είδα με την κοπέλα μου το βίντεο της άρεσε το σακίδιο σου Αποστόλη, έτσι μου είπε!

tsantakias

Ανώνυμος είπε...

Φοβερός είσαι Τόλη! Άμα ξαναπάς για περαιτέρω συνομιλίες, ρίξε και καμιά κουβέντα για την Κύπρο- la Chypre, ξέρεις εσύ τώρα! Μόνο εσύ μπορείς!

Δημήτρης Χαβούζας είπε...

Όλοι εμείς οι Έλληνες της διασποράς, ευχαριστούμε τον Αποστόλη από βάθος καρδίας. Έκανε αυτό που δεν τολμάει να κάνει κανένας από όλους αυτούς τους ξετσίπωτους που μας κυβερνάν!

Αυτό το παιδί έχει μάτια καθαρά, ειλικρίνια και καρδιά γεμάτη!

Άλκης Στεφανής είπε...

Ρε παιδιά τι εθνικιστικές παρλαπίπες είναι αυτές; Εγώ νόμιζα πως το Μετέχνιο ανήκει στον ευρύτερο προοδευτικό και αριστερό χώρο.

Αν πλατφόρμες σαν το Μετέχνιο προωθούν τέτοιες εθνο-γραφικές αρλούμπες τότε χαθήκαμε. Το διεθνές προλεταριάτο δηλαδή σας φαίνεται ξεπερασμένη έννοια; Ως καλλιτέχνες έχετε ευθύνη για την διαπεδαγώγηση του πλήθους. Τα βλέπουν και παιδιά τα βίντεό σας. Να πάρετε θέση.

άντης σαράντης είπε...

Καλά Άλκη αυτό είναι το πρόβλημά σου δηλαδή; Ο πατριωτισμός δεν είναι μόνο χρυσή αυγή ξέρεις...

Ο Μπολιβάρ ήταν πατριώτης, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα επίσης, τόσοι και τόσοι επαναστάτες ξεκίνησαν από το 'εθνικό' και παγκοσμοιοποίησαν τους σκοπούς του κινήματος. Ο Αποστόλης, αυτός ο μοντέρνος ήρωας της διπλανής πόρτας, επιτελεί (ίσως κάπως αφελώς, εδώ θα συμφωνήσουμε) το παράδοξο, την αντινομία και αντιξοότητα που φωλιάζουν σε μια εποχή κατάρρευσης των μεγάλων αφηγήσεων και της χρηματοπιστωτικής δικτατορίας.

Πολλοί θα σπεύσουν να τον χαρακτηρίσουν ως 'χωριάτη' όταν ρωτάει 'γιατί ο Μπαρόζο δε μιλάει ελληνικά'. Αλλά εγώ μέσα σ αυτήν την (σιωπηλή) κραυγή αγωνίας του Αποστόλη διακρίνω το διαλεκτικό ξεδίπλωμα των ταξικών αντιθέσεων, την άνιση συνομιλία μεταξύ ενός ξιπασμένου κοσμοπολιτισμού και ενός subaltern περιθωρίου που μπορεί να το διέπει μια αφέλεια, αλλά έχει το θάρρος, το κουράγιο και τημ ψυχή να τολμήσει, να κουνηθεί και εν τέλει να πράξει.

Γιατί τι είναι η πράξη εν τέλει αν όχι η επιτέλεση της μνήμης της αντίστασης, μιας μνήμης που υπάρχει στο σώμα, στις κινήσεις, στις λέξεις, δεν αρθώνεται παρα μόνο διάγει πορείες ανάμεσα στα σώματα, υπάρχει πάντα 'στο μεταξύ'.

Γιατί τι είναι η τέχνη αγαπητέ Άλκη, αν όχι αυτές οι μικροαποφάσεις ζωής που επιβεβαιώνουν τη ζωή, αυτές οι στιγμές που ενώνουν το προσωπικό με το όλον, έστω και αν το όλον ποτέ δε μπορεί να αναπαρασταθεί επαρκώς. Μέσα από τη φωνή του Αποστόλη παραμένει ένα μερικό όλον, μια απόπειρα ανaπαράστασης που είναι καταδικασμένη συνέχεια να αποτυγχάνει αλλά και που ταυτόχρονα μας δείχνει πως η αποτυχία δεν είναι έκβαση αλλά μια διαρθωμένη ongoing σχέση μεταξύ του habitus και της επιτέλεσής του.

Ευχαριστούμε και πάλι το Μετέχνιο για το δυεισδιτική ματιά του.

"Μετέχνιο" είπε...

προς τον Άλκη Στεφανή, εκ μέρους του Μετεχνίου, παίρνουμε θέση...


Άλκη, πώς συμπέρανες ότι ανήκουμε στους θολοκουλτουριάρηδες; Σε διαβεβαιώ ότι στο Μετέχνιο είμαστε όλοι δημοκράτες φιλελεύθεροι και πιστεύουμε στην οικονομία της αγοράς. Εγώ συγκεκριμένα που γράφω τώρα, ξεκίνησα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ (ως μαθητής) και προσχώρησα γρήγορα στις τάξεις της μεγάλης παράταξης του κέντρου, της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή.

Α, και κάτι άλλο. Όταν τολμάς να μιλάς για "διαπεδαγώγηση", γράφ'την σωστά.

Μη σπεύσεις να απαντήσεις ότι το ορθογραφικό λάθος ήταν επίτηδες. Δεν ήταν.

"Μετέχνιο" είπε...

Αντη Σαράντη, χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στην παρέα των σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Τούτο το παιδί (ο Αποστόλης) κουβαλάει αυτήν την ωραία "τρέλα" του Έλληνα...
Κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, που λέει και ο Εθνικός βάρδος.

Πίτερ Οικονομίδης είπε...

Φίλε μου στο Μετέχνιο, αν ήσουνα υπέρ της οικονομίας της αγοράς όπως λες, δε θα βγαζες και δε θα προμόταρες τον κάθε τυχάρπαστο λαικιστή που μας κάνει ρεζίλι στην Ευρώπη με την αμορφωσιά και την αδεξιότητά του. Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα επενδύσει σ' αυτήν τη χώρα όταν βλέπει τέτοια γελοία υποκείμενα που δε μπορούν ν' αρθρώσουν μια κουβέντα στ αγγλικά;

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά μιλάει άπταιστα γαλλικά!!

makouras είπε...

'Του ε κοντάν;' ρωτά ο Αποστόλης...
'Του ε κοντάν;' ρωτά η Ρωμιοσύνη ολάκερη...
Και τι να απαντήσει ο 'Ευρωπαίος';
Τι να βρει να πει μπροστά στο περήφανο ελληνικό βλέμμα;

Εμείς πλάσαμε τις ψυχές μας με αλήθεια, ήλιο και αλάτι. Μπράβο στον κάθε Αποστόλη που έχει το θάρρος να σηκώνει το κεφάλι!
Οι Έλληνες θα πεθάνουν τελευταίοι κ. Μέρκελ! Τελευταίοι!

Ανώνυμος είπε...

"Οι Έλληνες θα πεθάνουν τελευταίοι κ. Μέρκελ! Τελευταίοι!"

...σαν τις κατσαρίδες μετά τον πυρηνικό όλεθρο..

Αν με εκνευρίζει κάτι στο ιντερνέτ είναι περσόνες τύπου άντης τριάντης που με μεταμοντέρνες πιρουέτες προσπαθούν να δικαιώσουν την ακραία εθνικιστική προπαγάνδα του μετέχνιο..

ξύλο στον τόλη γιαννέλο

Ανώνυμος είπε...

Μα καλα επιτιθεστε στον γιαννελο;;
Εχετε ακουσει την ιστορια με τον
αγροτη και τον εμπορα;;
Θα σας την πω αλλη φορα.
Το θεμα ειναι οτι ο ανθρωπος υποστηριζει αυτο που καποιοι ονομαζουνε ''επιτελεστικοτητα''
σε μια κομισιον που βριθει απο
ανεξιτηλους μη-ανθρωπους για το ορμα του κοινωνικου αβανταζ στο αναγνωσθεν περιθωριο,κατι που ειχε κανει παλια και ο μεγαλος Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ενω απειλουσαν απο την απεναντι πλευρα οι κατακτητες ψηνοντας κυριακατικα κεφτεδακια
που θα συνοδευοντουσαν απο πατζαροσαλατα και λιγο αγιορειτικο κρασακι λευκο.σαν του παππου μου ενα πραμα..

Ανώνυμος είπε...


Ένα έχω να πω σε όσους βρίζουν τον Τόλη...
Όταν η τρόικα πάρει πίσω κάποια μέτρα, πχ όταν ξανανέβει το βασικός μισθός εξαιτίας της παρέμβασης του Τόλη, τότε θαν καλά; τότε πείτε ρε μαλάκες, τι θα λέτε;

Μάλλον θα τα γυρίσετε τότε...αλλά θα ναι αργά.

Ρένος

Ανώνυμος είπε...

nai re. Filaraki na thimasai omos kai auto pou lene: opoios koroidevei, koroidevei ta moutra tou.
Kai o paraskevas antzas, me ton opoio ego stin prokeimeni ontos DEN simfono eihe mia apopsi, oti to video, pes, einai gia ton poutso. Diafono mazi tou? Nai. Sevomai omos to dikaioma tou na ekfrazei tin apopsi tou, oti to sygekrimeno video einai adiaforo kai gia ton poutso diladi.

Ανώνυμος είπε...

re paidia tha exei ki allo meros;

Ανώνυμος είπε...

nai file meta thn anakasa
tha exei koropi.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά εγώ ένα δεν καταλαβαίνω. Με τέτοιο βιογραφικό ο Αποστόλης, πως και δεν τον καλούν να μιλήσει στον εξωτερικό;

renegade είπε...

Όποιος/α δεν κατάλαβε ότι σατιρίζεται η δήθεν διαπραγματευτική δύναμη της κυβένρησης στην Ελλάδα ή ακόμη και η δύναμη που έχει μια διαφορετική διαπραγμάτευση από μια διαφορετική κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ καλό θα είναι να ξανατσεκάρει το χιούμορ του ξεκινώντας από πιο νηπιακού επιπέδου κομικές σειράς και βίντεο.

Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, ήταν απόλαυση.

πατσάς περιποιημένος είπε...

αχ, αυτό θα πει διαπραγμάτευση!!

Δημήτρης Φόντας είπε...

ρε renegade μας κοροιδεύεις; που είδες τη σάτυρα στην ελληνική κυβέρνηση; εδώ τα παιδιά του μετέχνιου πριν είπαν ότι είναι νεοφιλελευθεροι.

εγώ πιστεύω ότι κατά βάση στηλιτεύουν τους νέους που βγαίνουν στο εξωτερικό και δε ξέρουν καλά αγγλικά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/logia-starata-apo-lumpe/667449

Βλέπετε;
Βλέπετε αδέρφια;
Τι αβίαστα που αποτυπώνεται η
βαθύτερη μας ελληνικότητα, του "λόγια σταράτα", της υπερήφανης λεβεντιάς μας στο βλεμμα του Λυμπε...

Είδατε;
Είδατε αδέρφια;
Την ομορφιά της λαϊκής ψυχής;

Απόστολε και Λύμπε συνεχίστε...

Ζήτω το Έθνος

George είπε...

Γαμάτο! Ένα ακόμη πολύ δουλεμένο βίντεο. Μπράβο ρε παιδιά. Αλήθεια, γιατί δεν κάνετε περισσότερα βίντεο? Μια σειρά ενδεχομένως? Έχουμε μεγάλη ανάγκη από καλό χιούμορ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλαρακι αν εχεις αναγκη απο καλο χιουμορ βαλε να δεις κανα τσαρλυ-τσαπλιν, εδω κανουμε πολιτικη.

George είπε...

Σιγά μη βάλω και τα στρουμφάκια. Το βίντεο τα έχει όλα και αν εσύ δε γέλασες κιόλας λυπάμαι, πρόσεξέ το καλύτερα.

o satanas ths petroupolhs είπε...

αλληλούια!!

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό, παιδιά του Μετέχνιο, εσείς που ίσως γνωρίζετε τον Αποστόλη λίγο καλύτερα από όλους εμάς, μπορείτε να μας πληροφορήσετε αν σκοπεύει να κατέβει στις εκλογές με κάποιο κομματικό σχηματισμό;
Όποιον να'ναι, δεξιά-αριστερά δεν έχει σημασία, οι Έλληνες ενωμένοι όλα τα μπορούμε!

Έχουμε ανάγκη από τέτοιους Έλληνες!

Ανώνυμος είπε...

Πω ρε πούστη μου εκπληκτικό ήταν , ειδικά εκεί που είπε να τα χώσει στην ανάπτυξη και θα τα δώσουμε τα λεφτά.Και τι σοκ να μη μιλάνε Ελληνικά καλά τους λένε βάρβαρους.Όμως πόση απογοήτευση μπορείς να νιώθεις διαβάζοντας τα σχόλια.Α ρε πού πάμε ρε , φωνή βωόντος εν τη ερήμω , μετανοήτε αδέρφια . Μπράβο ρε πούστηδες πολύ καιρό είχα να γελάσω έτσι. και αυτή η μαλακία με τις 2 λέξεις τί σπασαρχιδιό είναι ρε πούστη μου ειδικά μετά από 9 μπίρες.