Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ και Αίσχος!!!



Το Μετέχνιο αποκαλύπτει νέα, σοβαρή πρόκληση από τη μεριά των Σκοπιανών. Λίγες μέρες μετά την απόφαση-ντροπή του Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με το ελληνικό «βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το υπουργείο παιδείας των Σκοπίων προχώρησε στην έκδοση των νέων βιβλίων ιστορίας και γεωγραφίας. Για τα σχολεία.


Στα νέα αυτά βιβλία οι Σκοπιανοί ξεπέρασαν κάθε όριο ξεδιαντροπιάς, αφού εμφάνισαν χάρτες με την Ελλάδα μας να λείπει! Και σαν να μην έφτανε αυτό, χάρισαν αρκετά από τα νησιά μας στην Τουρκία (με το γκρι)!


Αυτά μαθαίνουν στα παιδιά τους οι απόγονοι των Αλβανοβούλγαρων!


Το περιστατικό έρχεται να καταδείξει πως όλα όσα ζούμε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το καλοστημένο σχέδιο της Μέρκελ και του διεθνούς σιωνισμού να σβήσουν (στην κυριολεξία) την Ελλάδα από το χάρτη. Μας την είχαν φυλαγμένη γιατί ήμασταν πάντα τα κακά παιδιά της Ευρώπης, οι ανυπάκοοι, οι ρομαντικοί επαναστάτες, οι ασυμβίβαστοι. Και χτυπούν σήμερα τον πολιτισμό μας, γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα, όπως ακριβώς (είναι σύμπτωση άραγε;) είχε υποδείξει πριν χρόνια ο Χένρι Κίσιντζερ. 




Ο περιβόητος χάρτης που μαθαίνουν τα σκοπιανόπουλα γράμματα




Αυτά για όσους λένε ότι η κοοπερατίβα Μετέχνιο δεν ασχολείται με την πολιτική. Παλιογενίτσαροι... φραπέλληνες!



34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφησαν αραγες τη κυπρο ή μισές δολιές?

Ανώνυμος είπε...

παιδιά δεν έχουν τον Θεό τους οι βρωμοσκοπιανοί!
Κάνανε και την Κέρκυρα (Corfu) αλβανική!

Ανώνυμος είπε...

Γελάμε, γελάμε αλλά σε λίγο οι ψευτο-Μάγκες, ψευτο-Μακεδόνες θα μας καβαλήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Dwse 8arros ston xwriath na sou anevei sto krevati.

Ανώνυμος είπε...

Поздравляю вас с качеством подвески.

Ανώνυμος είπε...

Να se ανέβει ρε βλάχο. πας να το παίξεις και Μακεδόνας.

Ανώνυμος είπε...

σεφερλής και βγάλε

Ανώνυμος είπε...

Στα Αγγλικά είναι γραμμένα τα βιβλία που διδάσκουν στην Μακεδονία?

Ανώνυμος είπε...

ωχ αμαν, έχεις δίκιο. Λες να'ναι μούφα;

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμε", Βλάχο λες τον πρώην παίχτη του Παναθηναϊκού; Μήπως είσαι Ολυμπιακάκιας;

δεμέτρι είπε...

Μία μέρα θα ξυπνήσω και όλοι θα καταλαβαίνουν και θα εκτιμούν ένα σαρκαστικό μπλογκ ποστ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε γαμώτη.

Ανώνυμος είπε...

Ευγε παιδιά!

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως υπάρχουν ακόμη μέχρι σήμερα καλλιτέχνες που δεν φυλακίζονται στην αυτοαναφορική τους φούσκα και τολμούν να μιλήσουν με συνείδηση και 'αντρεία' για πράγματα που άλλοι επιλέγουν να σιωπούν. Πολλοί θα έλεγαν πως δεν 'αρμόζει' σε μια καλλιτεχνική ομάδα να παίρνει θέση σχετικά με τα εθνικά μας θέματα και ιδίως με ό,τι έχει να κάνει με το μακρόβιο 'αγκάθι' μας, αυτό των σκοπιανών. Δεν είναι 'τρέντυ', δε μετράει, είναι ανέραστο, ξενέρωτο, δε το θέλει ή δεν περιμένει ο κόσμος κάτι τέτοιο απ την Τέχνη... Οι καλλιτέχνες είναι (ή θα έπρεπε να είναι κατά άλλους) ειδικοί στα περι τέχνης και καλά θα κάνουν εκείνα μόνο να κοιτούν.

Έλα όμως που όλοι όμως αυτοί δεν κατάλαβαν το πρώτο και βασικό μήνυμα των ιστορικών πρωτοποριών του μεσοπολέμου, που λέει πως κάθε τέχνη είναι ουσιαστικά πολιτική και που καταδυκνύει πως ακόμα και όταν η τέχνη μοιάζει να μην παίρνει θέση,να είναι 'ουδέτερη' το κάνει στην πραγματικότητα με τη σιωπή της, την ανοχή της, την υπεκφυγή της και εν τέλει τη συνενοχή της. Ακόμα και όταν η Τεχνη θέλει να μοιάζει 'ουδέτερη' και ‘α-πολιτικ’, ασυνείδητα στηρίζει και αναπαράγει πολιτικές 'του εαυτού' που συνήθως είναι συνυφασμένες με τις κυριαρχικές πολιτικές δομές.

Η τέχνη όμως του Μετέχνιο είναι ακριβώς αυτή η μετουσίωση της ‘κριτικής Τέχνης’ όπως την είχε φανταστεί άλλωστε και ο Αντόρνο, μιας Τέχνης που θα αποσκιρτά από τους δοσμένους/προκατασκευασμένους ρόλους που της επιβάλλει η μαζική κουλτούρα και ταυτόχρονα ενώ αποσκιρτά από αυτούς, μέσω μιας 'αρνητικής διαλεκτικής', θα δημιουργεί νέες πραγματικότητες, νέες δυνατότητες έκφρασης και διοχέτευσης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο Βάλτερ Μπέντζαμιν άλλωστε στο περίφημο του 'The Author as Producer' κάτι αντίστοιχο προκρίνει: τον καλλιτέχνη ως μια φιγούρα που θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν, όχι για να τις επαινεί άκριτα, αλλά για να εμπεδώνει και να εγκαθιδρύει νέα θεμέλια χειραφέτησης του κοινωνικού, μεταβάλλοντας ταυτόχρονα και το ίδιο το 'νόημα' της καλλιτεχνικής πράξης, αποσκιρτώντας από και ταυτόχρονα επανοηματοδοτώντας καταστημένες της απεικονίσεις.

Τούτη ακριβώς την ώρα που οι Σιωνο-Σκοπιανοί απειλούν να μας καταβροχθίσουν και να καταπατήσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (βλ. Οι Σκοπιανοί μας εύχονται καλή χρεωκοπία), μια νέα στρατευμένη Τέχνη πρέπει να αναδυθεί, μια Τέχνη που στο μοτίβο των Ντανταιστών και των Καταστασιακών θα αποποιηθεί τον προδιαγεγραμμένο 'διακοσμητικό' της ρόλο και που ενεργά θα 'εμπλακεί', θα 'εφορμήσει' με όλη τη ζωώδη της ενέργεια, σαν κτήνος, στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Εύχομαι το παράδειγμα του ‘Μετέχνιο’ να αποτελέσει το φανοστάτη αυτής της προσπάθειας του ελληνισμού για αυτό που ο Μπέκετ έχει αλλού ονομάσει ένα ‘νέο ξεσηκωμό από τις στάχτες’(1) , που ασφαλώς είναι το ίδιο με αυτό που ο Λούτσιαν Μπακασίνι σχηματικά περιέγραψε ως ‘το φύτεμα ενός νυχτολούλουδου μέσα στο ηλιόλουστο φως της ημέρας’ (2) . Η Τέχνη ως αρνητικότητα, ως νέγρικη ρωγμή στο τριαλαλα-τριαλαλομ της γιορτής, ως σκοτάδι αλλά και φώς, ως ύπαρξη και ανυπαρξία, ως επίθεση και αναμονή, ως αντινομία και παρέκκλιση, ως ζωή και ως θάνατος ή καλύτερα ως ζωή διαμέσου του θανάτου, αλλά και διαμέσου του θρήνου που αυτός ο θάνατος συνεπάγεται.

Άντης Σαράντης

(1)Μπεκετ, (1988) Άπαντα, Εκκρεμές
(2)Λουτσιαν Μπακασίνι,(1977) Τρεις κορδέλες και ένα κόσκινο: Η ποιητική της λήθης στο έργο του Στέφαν Τσβάιχ, Εστία

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ξεφύγει τελείως οι σκοπιανοί μιλάμε!!!!!!αλλά..τι να κάνεις...να πας εκεί και να τους τα πεις ένα χεράκι?το θέλουν ή δεν το θέλουν ένα κήρυγμα?αχ ελλαδίτσα μας,τελικά το μερκελάκι πήρε τους βανδαλούπ τοις μετρητοίς!!!!!













!!!!!!




























!

Ανώνυμος είπε...

Καλά παιδιά, μωρέ.

Ανώνυμος είπε...

Στην καθημερινή γλώσσα ο βλάχος (με μικρό β) αποτελεί γενικευμένο όρο για όσους κατάγονται από βουνίσια ή αγροτική περιοχή, και αναφέρεται σε κάποιον που μιλάει με χωριάτικη προφορά. Συνήθως είναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός και υποδηλώνει έλλειψη μόρφωσης και συμπεριφοράς. Χρησιμοποιείται κυρίως μεταφορικά για κάποιον απολίτιστο, αμόρφωτο και χωρίς τρόπους.

αυτόν τον βλάχο εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Αααα μάλιστα. Αυτόν τον βλάχο. Μας μπέρδεψες γλυκούλη.

Ανώνυμος είπε...

γλυκούλα παρακαλώ!

Πώς σε λένεε?

Ανώνυμος είπε...

Έξοδος στην θάλασσα για τη μακεδονια, λιμανι να γίνει η βόρεια λευκωσία

Ανώνυμος είπε...

Παιδια χαλαρώστε. Η φωτογραφία έχει φάει Photoshopαρισμα. Λίγη προσοχή θέλει και θα διακρίνετε αμέσως τα σημάδια. Υ.Γ. (Προς τον καλλιτέχνη) Σβήνε τα metadata όταν τελειώνεις (και βάλε και κανα cs5 το cs4 παλιωσε, χαχα)!

-Tom

προβληματισμένος είπε...

Τομ, δεν πας καλά. Εδώ μιλάμε για ανθελληνική προπαγάνδα. Δηλαδή τί; Γιατί να το κάνουν με photoshop, έστω και cs5; Ότι δηλαδή κάνουν πλάκα;

Ανώνυμος είπε...

Μολών λαβέ. We will fight in the shadow.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι photoshop.Αλλά αν είναι,προλαβαίνω να κατέβω?Απαντήστε κάποιος

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με το photoshop είναι που με μπερδεύει.

Bard Chris είπε...

Την πήρα την απόφαση και είναι και μεγάλη/μια κρύα νύχτα πρόστυχη που θά'ν' και καρναβάλι/θ' αρματωθώ με σκόρδα, παλούκια κ’ υγρό πυρ/για να ξεκάνω πάραυτα τα Σκοπχιανά βαμπίρ.

Θα κάμω μέγα σαματά και θόρυβο πολύ/μα εντέλει θ' αληθεύσω αυτή την απειλή/και όπως είπε κάποτε ντριμπλάροντας κι ο Best/"θε να γιομίσει ο ντουνιάς χαμόγελα της Crest"!

zof είπε...

παιδιά κουλάρετε, είναι σίγουρα photoshop. οι δύο λαοί λόγω γειτονίας έχουν σχέσεις πέρα από πολιτισμικές αλλά και εμπορικές. πολλοί σκοπιανοί φορτηγατζίδες μπαινοβγαίνουν στην ελλάδα και μόνο αυτοί αρκούν για να επιβεβαιώσουν στη νέα γενιά σκοπιανόπουλων την ύπαρξη της ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ είναι photoshop!Τι χαζοί που είστε χαχαχαχα!προφανώς τα παιδιά που έχουν το site θέλανε να κάνουν πλάκα και να σατυρίσουν τα πράγματα με τον τρόπο που μας έχουν μάθει ότι σατυρίζουν τα πράγματα τα παιδιά του site...και το χρειαζόμαστε όλοι αυτό τον καιρό,είναι αλήθεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα έξυπνα σκοπιανόπουλα όμως θα δουν το εικονίδιο πάνω αριστερά (THE BALKANS, Τα Βαλκάνια) και θα καταλάβουν. Η Ελλάδα μας είναι ακόμα εκεί. Και η Κρήτη.

Persa Poledouri είπε...

Έφτασε το τέλος του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου. Και προβλέποντας στα γκάλοπ κάνανε - να μην πω τη λέξη - πλαστογραφούσαν τα γκαλόπ και βγάζανε 0 Λεβέντης! 0 οι ώρες τους! Να πεθάνουνε!! Πρώτη φορά ζήτω από το Θεό να με ακούσει!!! Να πεθάνουν οι προδότες! Οι προδότες της δημοκρατικής Ελλάδας! Οι προδότες των οστών του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου! Κάποια ζώα δε με πιστεύανε. Κάποια ζώα δε με πιστεύανε.Τώρα θα με πιστέψουν, ευτυχώς και τα ζώα! Χαίρομαι που κλείνουν το κανάλι 67! Κλείνουν και τον τάφο τους! Κλείνουν, κλείνουν και τον τάφο τους! Κλείνουν! Φασισμός! Προδοσία! Αισχροί κ' οι δυο!! Αισχροί κ' οι δυο! Κύριες και κύριοι! Κάτοικοι της Ελλάδος! Στις 10 του Οκτώβρη δεν αναμετριέται η Ένωση Κεντρώων με το βρομερό δεξιό κόμμα και το βρομερό πασοκικό κόμμα! Αναμετριέται η ηθική με την ανηθικότητα! Το δίκαιο με το άδικο! Το βράδυ σήμερα 8 η ώρα όλοι στην οδό Χαλκοκονδύλη 9! Αλητεία! Αλητεία! Αλητεία! Αρκουδέειδες! Τι κλείσανε;; έκλεισαν τον ΟΤΕ οι αλήτες! Οι αλήτες! Μπλόκαραν τις γραμμές του τηλεφώνου! Αλητεία! Όλη η μούργα! Όλη η μούργα στη δεξιά και στο πασοκ! Η μούργα! Τα καθιζήματα! Ποιος έκλεβε το λαό; ποιος έκλεβε το λαό; εγώ; εγώ η οι κλίκες του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου; Ποιος έκλεβε την ταμπακέρα;; αλητεία! Αίσχος! Αίσχος! Είναι η τελευταία εκπομπή του καναλιού 67! Να πανε στο διάολο όλοι! Ο Θεός να στείλει καρκίνο στο Μητσοτάκη και όλα του τα σόγια και στον Παπανδρέου και ΌΛΑ του τα σόγια!!!!

makouras είπε...

Είναι πλέον ζήτημα χρόνου να μας πάρουν πίσω και την Ινδία και το Αφγανιστάν, που με τόσο κόπο εμείς οι ίδιοι κατακτήσαμε!
Μπράβο ρε Έλληνες πολιτικοί, ξεπουλάτε την πατρίδα για μια χούφτα δολλάρια, για να πάρετε ξέρω 'γω το τελευταίο iphone...

Ανώνυμος είπε...

Re paidia... Pseutikos einai o xartis... Afou einai grammenos sta Agglika...

Ανώνυμος είπε...

Οι αλήτες οι Σκοπιανοί, μέχρι και εγγλέζικους χάρτες παραποιούν.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο ρε παιδια.. φανταστειτε οντως να βυθιζοτανε η ελλαδα ...να ριχναμε και τους χρυσαυγιτες μεσα στη θαλασσα να δω ποιος θα τους δεχοτανε αλβανια τουρκια μακεδονια η βουλγαρια .... ??? 20 χρονακια θα κολυμπουσανε αλλα δεν εχουνε αναγκη αυτοι ειναι σπαρτιατες..

οχι τιποτα αλλο να ξεβρωμισει και η θαλασσα...

Ανώνυμος είπε...

http://nomadicuniversality.wordpress.com/2012/07/09/as-loud-as-we-can-2/#comment-419