Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Μακάριος



Πάνε 35 χρόνια από τότε που χάσαμε τη μισή μαρτυρική μεγαλόννησο και ούτε μία δημοσίευση, ένα αφιέρωμα μνήμης, μια ταπεινή συγγνώμη από τους ανευθυνοϋπεύθυνους διάολε!

Η κοοπερατίβα δεν θα μπορούσε να σταθεί άπραγη μπροστά σ' αυτήν την τεράστια ύβρι. Παρουσιάζει, ως εκ τούτου, το οπτικοποιημένο τραγούδι (βίντεο - κλιντ) "Μακάριος" και ταυτόχρονα, τη δική της οπτική για την κυπριακή τραγωδία...

Στο προφητικό αυτό τραγούδι, ο Μακάριος επιστρέφει για να απευθύνει για τελευταία φορά το περιβόητο "διάγγελμα του '74" στο λαό του. Εκείνος όμως (ο λαός) λείπει και έτσι ο Μ. αναγκάζεται να το αφήσει σε τηλεφωνητή. Η προφανής αλληγορία του τραγουδιού έρχεται για να ρίξει ξανά στο τραπέζι την προβληματική της "α- πολιτείας" έτσι όπως την ανέδειξε ο Τάσσος Σώντερς στο δικό του Άλογο Κούρσας.

Η πρωτότυπη κινηματογράφηση του τραγουδιού, στηριγμένη σε "αυθόρμητες" στιγμές στο στούντιο, η καθηλωτική μουσική αλλά και οι μεστοί, λαϊκοί στίχοι του τραγουδιού υπόσχονται ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς και μνήμης σε κάθε υποψιασμένο ακροατή/θεατή.

Καλή διασκέδαση...





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

de boreite na ebezete me ayta ta pramata kolopeda trizoun gkokala ekei kato

Πέτρος Ηλιάδης είπε...

Πραγματικά χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα πατριώτες και ξέρουν να αναγνωρίζουν και να τιμούν τους Ηγέτες.

Αυτά τα 4 παιδιά και η ομάδα τους παίρνουν την ιστορία και κάνουν τέχνη, μοντέρνα τέχνη. Αν δεν υπάρχουν τέτοιοι νέοι τότε η ιστορία της πατρίδας μας θα σαπίσει μαζί με τους σάπιους πολιτικούς που τώρα ζητούν και πάλι την ψήφο μας.

Να μην τους τη δώσουμε.

Να επενδύσουμε τις ελπίδες μας σε ανθρώπους όπως τους συντελεστές του "Μετέχνιο" και ας βλέπουμε κάποιες φορές τα πράγματα διαφορετικά, δεν πειράζει, όλοι οι Έλληνες μέσα στον ίδιο λάκο με ακαθαρσίες πρέπει να παλέψουμε.

Νάσος Χ. είπε...

Πέτρο τα λόγια σου με άγγιξαν. Μπράβο Πέτρο, μπράβο παιδιά.

Λάμπρος 21 είπε...

Μαγκιά!