Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Κατηγορώ και λυπούμαι



Με λύπη ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι ο Δορύλαος Μπονές, γνωστός μουσικοσυνθέτης, δεν κατάφερε δυστυχώς να στείλει τη σύνθεση του στον διαγωνισμό της Eurovision. Σύνθεση για την οποία είχε δουλέψει 3 χρόνια σε στίχους Κρίτωνα Κακάβουρα και το μελωδικό της μέρος θα ερμήνευε  η κόρη του, Κλαίρη. Δυστυχώς και οι τρεις χώρες στις οποίες αποτάθηκε (Ρουμανία, Αυστρία, Ιταλία) ενώ των διαβεβαίωσαν ότι θα το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους, είχαν ήδη προχωρήσει στην επιλογή εκπροσώπησης τους.
Απλά παραθέτουμε κάποιους στίχους από το τραγούδι σε ελεύθερη απόδοση.

""Νύχτα λυπημένη, εσύ μικρή
   στου κόσμου την άχνα
   πώς να σε βρει
   Τ' άστρο, το φεγγάρι σε γήτεψαν
    και έμεινες ελπίδα για βροχή
 Ζωή μικρή, αλλοτινή 
    Στου μαρμάρου τη σκόνη 
    στης καρδιάς τη σιωπή
    μάγισσα πλανεύτρα εσύ."

Ένα εξαίσιο ποίημα και μια υπέροχη μουσική συνοδεία που κάποιοι διαβρωμένοι και άμουσοι αποφάσισαν ότι δεν αξίζει για τον σικέ διαγωνισμό τους. Ο αρχιμουσικός Δορύλαος Μπονές δεν έχει κάνει καμία δήλωση ακόμα.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θλίψη. Απογοήτευση. Οργή.

Φαίνεται πως στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, οι συνθέσεις του Δορύλαου δεν αξίζουν όσο τα χαζοχαρούμενα αμερικανόφερτα ποπ αναμασήματα του Σάκη (γι'αυτό και ο αρχιμουσικός Μπονές δεν αποτάνθηκε καν στην Ελλάδα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την τύχη που αυτή επιφυλάσσει σε όποιον κάνει κάτι διαφορετικό, κάτι ποιοτικό, που να ξεφεύγει από τη μιζέρια των καιρών).

Όσο για τις άλλες χώρες που δεν δέχθηκαν τις συνθέσεις του Δορύλαου, αυτές χάνουν. Είναι γνωστό ότι όταν οι πρόγονοι του Μπονέ φυσούσαν τον αυλό, αυτοί έτρωγαν βελανίδια σκαρφαλωμένοι στα δέντρα. Και δεν τα λέω εγώ αυτά, είναι γραμμένα.

Είμαι πολύ ταραγμένος τώρα για να συνεχίσω. Μονάχα τούτο: Δορύλαε Μπονέ, μονάχα Λίγοι εκτιμούν το Μεγαλείο σου. Είναι λίγοι, μα ευτυχισμάνοι. Ας είναι αυτή η ανταμοιβή σου, σε τούτους τους καιρούς τους χαλεπούς.

Ρένος

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά λέγεται ότι ο Δορύλαος έχει κλειστεί στο δωμάτιο που έχει διαμορφώσει ο ίδιος ειδικά στον κήπο του σπιτιού του ,εδώ και τέσσερις ημέρες. Πρόσωπά του στενού του κύκλου λένε ότι δεν δέχεται να φάει πρόγευμα και ότι μαδάει δύο γαζίες εναλλάξ ,ενώ στέκεται ισορροπώντας, μια στο ένα, μια στο άλλο πόδι και παράλληλα σκαλίζει μια ξύλινη θήκη για την μπαγκέτα του, τραγουδώντας και βρίζοντας.
Αν κάποιος μάθει κάτι παρακαλώ ενημερώστε.

Ανώνυμος είπε...

Οι στοίχοι είναι απαράδεκτοι.Είναι δυνατόν κάποιος να στέλνει τέτοιο τραγούδι στη eurovision και να έχει την απαίτηση να τον λάβουν σοβαρά υπόψιν? Δεν ντράπηκε ? Εγώ με αυτά γελάω.

Ανώνυμος είπε...

η ελλαδα τρωει τα παιδια της παΛΙ...εσυ γελας φιλε μου...και ομως...γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος.και ας μην ξεχναμε...και οι εσχατοι εσονται πρωτοι και γυριζει ο τροχωος και πλουτιζει ο πτωχοως.
-ενας μαθητης του μπονε-{τελειοφυτος της μεθοδου μπονε για εκμαθηση αρμονιου γιαμαχα σε εξι χρονια}.